Smarthus

Smarthus – det tilkoblede hjemmet

Smarthus, IoT (Internet of Things), strømstyring og -sparing er i vinden som aldri før. Høye strømpriser og nye smarte enheter melder om et behov for å ha større kontroll på hva som bruker strøm når.

Hva er et smarthus?

Et smarthus er et hus hvor det er lagt opp til strømsparende og komfortabel justering av husets forskjellige enheter. Det meste som før ble gjort manuelt, kan nå automatiseres gjennom forskjellige smarthusløsninger:

  • Åpning/låsing av dører
  • Markiser opp eller ned
  • Temperaturen på varmepumper eller varmekabler
  • Oppvarming av vann
  • Styring av lys
  • Lading av elbil
  • Med mere
smarthus brukergrensesnitt

Bare fantasien setter grenser

Hva om kaffetrakteren slår seg på når du setter benet utenfor senga på morgenen? Eller lyset slår seg på i det du runder hjørnet inn i gården? Hva om temperatur automatisk senkes når hjemmet har stått tomt i over 3 timer? Eller markiser og persienner senker seg når temperaturen i huset går over en viss temperatur?

Det er omtrent kun fantasien som setter grenser for hva som kan styres via en smarthus-løsning! Noen løsninger tillater til og med at man selv konstruerer og programmerer løsninger for automatisering.

Hva slags løsning bør man velge?

Smarthus leveres av de fleste leverandører som leverer elektromateriell, i tillegg til andre som har spesialisert seg kun på smarthus. De forskjellige komponentene snakker forskjellig språk, og de fleste er kompatible med hverandre. Valg av smarthusløsning faller ned på hvor mye man ønsker å automatisere og hvordan man ønsker å betjene det. Er stemmestyring aktuelt, eller vil man styre alt med et kontrollpanel eller over internett? Skal man ta styring over kun lysene, eller er det ønskelig å ta kontroll over temperaturen også?

Spar strøm med smarthusløsninger fra Futurehome

Martinsen & Sønn Installasjon er leverandør av smarthusløsninger fra Futurehome.

Det er enkelte ting i huset som generelt trekker mye strøm, blant annet elektriske varmekilder og varmtvannsbereder. Dette er også de tingene man veldig sjeldent skrur av eller justerer på, bortsett fra når man kanskje skal reise bort over en lengre periode. Med smart varmestyring kan du både skru ned varmen mens du er på jobb og om natten. Du kan eventuelt skru av varmtvannsberederen i en time for å unngå de høye strømtoppene. Eller du kan sette elbillading på pause hvis hjemmet ditt bruker mye strøm.

  1. Sett opp moduser som sparer strøm og gjør hverdagen din enklere
  2. Se strømforbruket ditt i sanntid og beskytt deg mot høye pristopper
  3. Bruk strøm på riktig tid av dagen og spar opp til 25%

Minner også om Enova støtte som gjelder nå enova.no/privat/alle-energitiltak/smart-stromstyring/

Forespørsel smarthus

Ta kontakt med oss for en gjennomgang av hva vi kan gjøre for dere! Vi er genuint interessert i smarthus, og synes smarthus er uhyre spennende.